Azië en dan met name Japan en Indonesië zijn toch wel onze favoriete vakantiebestemmingen. Maar qua eten zijn we ook dol op de Thaise keuken. Als je ook dol bent op Aziatisch streetfood mogen onderstaande boeken zeker niet ontbreken in je kookboeken collectie. Houd er rekening mee dat in onderstaande boeken het spicy level van de betreffende landen aangehouden wordt. Schat dus zelf in of je de echte Thaise pittigheid aan kan of dat je misschien toch een pepertje minder aan het recept toevoegt. 

Dankzij alle heerlijke recepten in prachtige onderstaande boeken waan je jezelf weer even helemaal tussen de geurende streetfood stalletjes. De boeken hebben we genoemd in willekeurige volgorde.

Indonesisch kookboek Indo Rock – Vanja van der Leeden review

Vanja heeft ook aangekondigd dat er een vervolg op Indo Rock aankomt, Indo Stok. Je raad het al, gericht op de heerlijke Indonesische stokjes in alle varianten.

In 2019 heeft Vanja het gouden kookboek gewonnen met Indorock, niet zonder reden. We hebben al verschillende gerechten uit het boek gemaakt en ze zijn allemaal even lekker.

Wat ook erg fijn is dat Vanja uitlegt waar de ingrediënten te krijgen zijn. En mocht je geen toko in de buurt hebben waar je sommige specifieke ingrediënten zou kunnen kopen dan is er geen nood aan de man. Vanja legt namelijk haarfijn uit welk alternatief ingredient je dan kunt gebruiken. Super want zo kan iedereen de gerechten maken. Een echte aanrader als je de Indonesische keuken in huis wilt halen. Meer informatie over het boek vind je hier. Klik hier om het boek te bestellen.

Japans Ramen Kookboek: Ramen geschreven door Tove Nilsson review

Ben je ooit in Japan geweest dan heb je ongetwijfeld meerdere grote kommen Japanse Ramen Noodles leeg geslurpt. In onze cultuur wordt bij Japans eten automatisch gedacht aan sushi, wat ons betreft is ramen ten onrechte het ondergeschoven kindje van de Japanse keuken. Je ramen bowl leeg slurpen hoort erbij dat is een teken van beleefdheid in de Japanse cultuur. Iedere regio heeft zijn eigen variant op Ramen, het gerecht bestaat in de basis uit noedels geserveerd in een vlees of visbouillon die op smaak gebracht is met sojasaus, miso en voorzien wordt van toppings zoals varkensvlees, nori, bamboescheuten, taugé en fijngesneden lente ui. Ook wordt de ramen vaak voorzien van een gekookt ei, soms zelfs gekookt in vulkanisch water waardoor het ei zwart kleurt.

Een grote stomende, geurende kom Japanse ramen is het ultieme comfortfood en het is heel leuk om zelf ramen te maken. Het boek start echt bij de basis, je leert de verschillende soorten bouillons kennen zoals dashi bouillon. In het boek vind je zowel vlees, vis als vegetarische varianten. In het boek staat zelf uitgelegd hoe je je eigen noodles kunt maken.

Zelf hebben we 2 jaar in totaal 8 weken door Japan gereisd en de verschillende Ramen uit verschillende streken mogen proeven. In het station van Tokyo is er zelfs een heuse Ramen street waar je alle ramen kunt proeven. Het ultieme paradijs voor ramen slurpers. In iedere ramen shop worden ook gyoza en tempura geserveerd. We waren dan ook aangenaam verrast dat je ook authentieke recepten voor gyoza en tempura terugvindt in dit boek. Haal de Japanse keuken in huis dankzij dit prachtige Ramen boek. Lees meer over het boek. Of bestel het ramen kookboek direct.

Thais kookboek: Thailand – Het Kookboek geschreven door Jean-Pierre Gabriel review

En van Japan reizen we af naar Thailand. We zijn 10 jaar geleden in Thailand geweest en onlangs nog. 10 jaar geleden liep Thailand al over van het toerisme en wat ons betreft heeft het massatoerisme Thailand geen goed gedaan. Maar de Thaise keuken blijft wat ons betreft geweldig! Een explosie van smaken op ieder bord en in iedere kom. Niet voor niets heeft Thailand de eerste Michelin ster voor een streetfood kraam ontvangen.

Authentieke Thaise recepten kun je nu ook eenvoudig thuis maken dankzij dit kookboek. Authentieke Thaise recepten met een perfect uitgebalanceerde smaak van zoet, zuur, heet en zout. Maak je een gerecht uit dit boek dan heb je exact dezelfde smaak als je gewend bent in Thailand. Het leuke is dat het boek recepten bevat uit alle regio’s in Thailand. Niet alleen heerlijk geurende curry’s en smakelijke wokgerechten maar ook desserts snacks en drankjes, voorzien van achtergrondinformatie en kleurrijke foto’s. Lees meer over het boek. Of bestel het Thailand kookboek direct.

Indonesisch kookboek Baru Belanda, een ode aan de Indische keuken geschreven door Pascal Jalhay review

We gaan weer even terug naar food paradise Indonesië. Where are you from? Is de vraag die je altijd als eerste krijgt als toerist wanneer je in Indonesië bent. Belanda (Nederland is je antwoord). In dit prachtige kookboek neemt 2 sterrenchef Pascal Jalhay je mee naar zijn roots en het land van zijn vader, Indonesië. Hij geeft er zijn eigen twist aan waardoor de Indonesische keuken een verrassende creatieve twist krijgt maar de smaken behouden blijven.

Het boek is voorzien van prachtige foto’s die je tevens inspiratie geven hoe je het gerecht op een originele mooie en creatieve manier kunt opdienen. Ondanks dat er enkele gerechten in staan die ook in Indo Rock staan geeft dit kookboek er een hele andere creatieve invalshoek aan. Waardoor je bijvoorbeeld 2 totaal verschillende gerechten serveert ook al staat in beide boeken een recept voor Rendang. Echt een aanrader om dit boek in huis te halen als aanvulling op de traditionele Indonesische gerechten die je al kent. Lees meer over sterrenchef Pascal Jalhay en zijn boek. Of bestel het boek direct.

Top 5 Aziatische kookboeken die je moet hebben als je dol bent op Thais, Indonesisch en Japans streetfood boekentips fromseedtotoable.nl boeken top 5 receptenboeken kook boek cadeau voor kookliefhebbers

Het beste streetfood ter wereld, waar vind je het en hoe maak je het, geschreven door Lonely planet review

We zijn dol op lonely planets. (Ondanks dat iedereen dezelfde lonely planet route volgt) geeft dit boek je inspiratie voor je nieuwe food reis bestemming. Het boek neemt je mee naar de lekkerste streetfood gerechten ter wereld. Met achtergrondinformatie over het ontstaan van het gerecht, welke rol het gerecht speelt binnen de cultuur en welke ingrediënten het gerecht zo bijzonder maken.

Dankzij dit boek heb je alle recepten bij de hand om ieder gewenst signature streetfood gerecht ter wereld te maken. Oké het zijn dan wel niet alleen Aziatische gerechten maar het boek is te leuk om niet te delen. Lees meer over het beste streetfood ter wereld. Of bestel het boek direct.

Benieuwd welke gerechten wij uit deze kookboeken maken? Volg ons op Instagram @from.seed.to.table

Veel lees en kookplezier!

Wil je onderstaande boekentips nog eens teruglezen? Pin dan onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord.