Misschien heb je knolselderij in de moestuin staan en vraag je jezelf af: wat kan ik maken met knolselderij? Knolselderij heeft een lichtzoete zelf een beetje een anijsachtige smaak. Je kunt er knolselderij soep van maken maar ook kun je er knolselderij puree van maken of de knolselderij roosteren in de oven. Maar heb je er weleens aan gedacht om er een frisse knolselderij salade als bijgerecht van te maken? Deze heerlijke salade van knolselderij heeft een verfijnde frisse smaak dankzij de combinatie met bloedsinaasappel.

Wat kun je maken met knolselderij? Recept voor heerlijk frisse salade van knolselderij met bloedsinaasappel

Ingrediƫnten knolselderij salade met bloedsinaasappel

Zo bereid je de knolselderij salade met bloedsinaasappel

Schil de knolselderij en was deze. Snijd er hele dunne plakjes van, voor een mooi gelijkmatig resultaat kun je hier een mandoline voor gebruiken. Vouw de knolselderij plakjes dubbel en nog een keer dubbel en schik deze mooi op een schaal. Schil vervolgens de bloedsinaasappel en snijd deze in partjes. Leg de partjes mooi rondom de knolselderij. Sprenkel de goede olijfolie en de (frambozen)azijn over. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Serveer de salade bij bijvoorbeeld een heerlijke BBQ.

Heb jij deze salade gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag ons @from.seed.to.table vinden we leuk om te zien en we delen graag je foto. Voor meer moestuin inspiratie en mooie recepten die je met jouw oogst uit eigen tuin kunt maken kun je ons volgen op Instagram.

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord om dit recept altijd bij de hand te hebben.

Wat kun je maken met knolselderij? Recept voor heerlijk frisse salade van knolselderij met bloedsinaasappel