Paella is een heerlijk spaans rijstgerecht wat oorspronkelijk uit Valencia komt. Paella wordt door heel Spanje gegeten en iedere streek heeft zo zijn eigen recept met bijbehorende ingrediënten. Het recept voor deze paella bevat seafood, zeevruchten. Maar er zijn ook regio’s waar men de paella volgens regionaal recept bereid met kippenbouten, konijnenvlees of zelfs met slakken.

Voor dit recept hebben we de paella bereid op de Big Green Egg. Maar je kunt de paella ook gewoon op je fornuis bereiden. De paella staat binnen drie kwartier op tafel.

Ingrediënten Spaanse paella voor 4 tot 5 personen

Je hebt ook een paella pan nodig om dit recept te bereiden. Bekijk mooie paella pannen.

spaanse paella authentiek recept om zelf paella te maken op de big green egg

Hoe maak je zelf Spaanse Paella klaar?

Snijd de knoflook fijn. Schil de paprika en snijd ook in fijne stukjes. Pureer de gepelde tomaten en breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de Big Green Egg voor op 200 graden. Zet de pan op het vuur. Voeg wat olijfolie in de pan en verwarm. Voeg de knoflook, ui en paprika toe met 3 theelepels paprikapoeder. Als deze glazig is voeg je de puree en de rijst alvast toe Bak 1 minuut mee zodat alle smaken vermengen. Voeg de saffraan toe. Voeg nu de bouillon en de wijn toe. Meng een keer door, zorg dat er overal gelijkmatig rijst ligt. Vanaf nu hoef je de rijst niet meer aan te raken. Laat de paella een half uur staan, de onderkant gaat mooi karameliseren, dit hoort. 

spaanse paella authentiek recept om zelf paella te maken op de big green egg

Leg de laatste 3 minuten de langoustines en de garnalen erop. Voeg de laatste 2 minuten de venusschelpen en de mosselen toe. Deze garen mooi in de laatste minuten.

Snijd de platte peterselie en garneer hiermee net voordat je de paella opdient de paella schaal. Buen provecho!

spaanse paella authentiek recept om zelf paella te maken op de big green egg

Heb jij deze paella gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag ons @from.seed.to.table. vinden we leuk om te zien en we delen graag je foto.

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord zo heb je het recept altijd bij de hand. 

recept paella zelf paella maken op de big green egg