Recept om zelf binnen 35 minuten een heerlijke verse aspergesoep op tafel te zetten. Want het witte goud is ook heerlijk om asperges van te maken. Officieel loopt het aspergeseizoen van 18 april tot en met 24 juni. (Eigenlijk zouden er langer asperges beschikbaar kunnen zijn maar om de aspergeplant weer voldoende op kracht te laten komen zodat deze de winter kan overleven wordt ervoor gekozen om de asperges vanaf 24 juni rust te geven). Als je asperges gaat kopen kun je altijd vragen om dunne asperges deze zijn vaak goedkoper en heerlijk om soep van te maken. 

Ingrediƫnten voor aspergesoep (4 personen)

Zo bereid je de aspergesoep

Schil de asperges en snijd in stukken. Doe een scheut olie in de pan en verwarm, voeg de helft van de asperges en wat zout toe en bak 1 minuut aan. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. 20 minuten trekken op zacht vuur tot de asperges zacht zijn. Pureer de vloeistof glad en zeef. Dan bewaar je het vocht. In de pan maak je met gelijke delen bloem en boter de roux. Roux maak je door de boter te verwarmen en daarna de bloem toe te voegen, blijft goed mengen tot je een gladde substantie hebt. Hieraan voeg je het vocht toe. (Mocht je de soep te dun vinden kun je er eventueel nog wat maizena of een klein aardappeltje aan toevoegen die je later weer pureert).

Voeg nu ook de andere helft van de rauwe asperges die je nog over hebt aan de soep toe. Laat 5 tot 6 minuten doorkoken. Je soep is nu klaar om te serveren.

Heb je deze aspergesoep gemaakt? Deel een foto van je aspergesoep op Instagram en tag ons @from.seed.to.table. Vinden we erg leuk om te zien en we delen graag je foto!

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord om dit recept later nog eens te maken.

1-verse-aspergesoep-recept-