Voor deze heerlijke pasta hebben we kant en klare zwarte linguine pasta gebruikt, de officiële benaming hiervoor is linguine nero di seppia. Zijn naam dankt hij aan seppia wat de benaming is voor de zwart bruine inkt die gewonnen wordt uit inktvissen. De pasta heeft doordat deze bewerkt is met inktvisinkt een mooie diepzwarte kleur en een licht zilte smaak. (Je kunt ook ‘normale’ pasta zelf zwart maken, de inkt kun je in een potje kopen bij een delicatessenzaak).  Wij hebben de langoustines en groenten gegrild op de BBQ (Big Green Egg) in een ijzeren schaal zodat deze een rokerige smaak krijgen. Maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon in de oven grillen. Voor dit recept gebruikten we prei en venkel uit onze eigen moestuin. Heb je geen langoustines? Dan kun je deze ook vervangen door garnalen.

Ingrediënten Linguine nero di seppia langoustines voor 2 personen

Bereiding van de langoustines en de pasta

Warm de Big Green Egg alvast voor op 200 graden. (Of de oven op 200 graden als je dit gerecht in de oven bereid). Snijd de venkel en prei in stukken. Doe een scheut olijfolie in een ijzeren schaal die je op de Big Green Egg (BBQ) kunt plaatsen. Leg hierin de langoustines, bestrooi met peper en zout. Kook ondertussen alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking..

Zet de schaal met de langoustines op de Green Egg (of in de oven) grill voor 4 minuten. Voeg nu de in stukken gesneden prei en venkel toe aan de schaal, grill deze 2 minuten mee. Voeg als laatste de room toe en laat nog 1 minuut grillen.

Schep pasta op een bord en verdeel de langoustines prei en venkel in room erover. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept met Linguine nero di seppia langoustines gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag ons @from.seed.to.table vinden we leuk om te zien en we delen graag je foto! Volg ons voor recept inspiratie.

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord zodat je dit recept altijd bij de hand hebt.