Typisch Nederlands, heerlijke boerenkool stamppot met rookworst. Want was is er in de winter nu fijner dan een heerlijk bord stamppot. Binnen no-time op tafel dankzij onderstaand recept. (Wij gebruiken voor het recept zelf boerenkool uit eigen moestuin maar je kunt natuurlijk ook gewoon boerenkool uit de supermarkt gebruiken).

Ingrediënten boerenkool stamppot 4 personen

Recept voor boerenkool met aardappelen jus en rookworst, Nederlandse stamppot is heerlijk in de winter fromseedtotable.nl winter recepten stamppot recepten nederlandse keuken hollandse recepten

Bereidingswijze traditionele boerenkool voor 4 personen

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.  Doe de boerenkool in een pan en vul deze met water, leg daarop de aardappelen, voeg een snufje zout toe en kook de boerenkool samen met de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de boerenkool en aardappelen af. Zet de pan eerst even terug op laag vuur om het laatste vocht eruit te laten stomen. Voeg de boter en melk toe. Nu is het tijd om de stamper uit te kast te halen want het mengsel mag door elkaar gestampt worden. Naar eigen voorkeur hoe grof je de stukken aardappel nog wilt hebben.

Verwarm ondertussen de rookworsten. Breng de boerenkool op smaak met peper zout en nootmuskaat. Serveer de boerenkool in de pan, leg de rookworst op de boerenkool. Eet smakelijk!

Wij vinden het leuk om te zien dat jij deze stamppot gemaakt hebt, deel je foto op Instagram en tag ons @from.seed.to.table wij reposten hem graag.

Een ander typisch winters Nederlands recept voor het bijgerecht stoofpeertjes vind je hier.

Pin onderstaande afbeelding op jouw eigen recepten bord op Pinterest.

Recept voor boerenkool met aardappelen jus en rookworst, Nederlandse stamppot is heerlijk in de winter