Stoverij of stoofvlees is heerlijk bij verse friet of aardappelpuree dit keer maakten we het stoofvlees (draadjesvlees) klaar met de kruidenmix voor Zwolsche stoof van Jonnie Boer. Dit potje met een heerlijk aromatische kruidenmix is gewoon verkrijgbaar bij jouw supermarkt (no spon, just fan). Weer eens wat anders dan Vlaamse stoverij die je in vrijwel ieder Vlaams frietkot kunt bestellen.

Ingrediënten voor Zwolsche stoof

recept voor zwolsche stoof stoofvlees recept stoverij zelf maken fromseedtotable.nl hoe maak je stoofvlees

Zo maak je de Zwolsche stoof klaar

Snijd de sukade in grove stukken en doe deze in een kom, marineer het vlees met de Zwolsche stoof kruidenmix en laat minimaal een kwartier staan.

recept voor zwolsche stoof stoofvlees recept stoverij zelf maken fromseedtotable.nl hoe maak je stoofvlees

Snijd ondertussen de ui fijn. Bak het vlees aan in een braadpan, ongeveer 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in de pan. Voeg hierbij een klein scheutje bier toe zodat de smaken die van het gemarineerde vlees die nog in de pan zitten ook goed in de ui trekken. De ui bak je in 5 minuten mooi glazig.

recept voor zwolsche stoof stoofvlees recept stoverij zelf maken fromseedtotable.nl hoe maak je stoofvlees

Voeg het vlees weer toe aan de pan, voeg een eetlepel bloem toe laat 5 minuten de bloem met het vlees en de ui garen.

recept voor zwolsche stoof stoofvlees recept stoverij zelf maken fromseedtotable.nl hoe maak je stoofvlees

Voeg vervolgens de rest van het bier erbij en roer goed door. Besmeer de witte boterham met mosterd en leg deze op het stoofvlees. De boterham zal mooi uit elkaar vallen en zich vermengen in de stoverij.

recept voor zwolsche stoof stoofvlees recept stoverij zelf maken fromseedtotable.nl hoe maak je stoofvlees

Laat het stoofvlees 2 tot 3 uur garen en schep regelmatig om, zo voorkom je dat het vlees aanbrand aan de boter. 

Na 2 tot 3 uur stoven is het vlees heerlijk zacht. Serveer met aardappelpuree of friet, eet smakelijk!

Gebruik kruiden van een sterrenchef om jouw stoofvlees te bereiden

3 sterren michelin chef Jonnie Boer van Restaurant de Librije in Zwolle heeft een mooie samenwerking met euroma kruiden. Dit is geen gesponsord bericht we zijn gewoon fan van deze potjes. De mix van kruiden in deze potjes is namelijk perfect uitgebalanceerd en geeft de stoverij net wat extra’s. Naast de mix voor stoverij zijn er verschillende mixen voor andere gerechten. De volgende mixen staan standaard in ons keukenkastje: vadouvan, baharat, lemon pepper, ras el hanout en garam masala. 

Heb jij deze Zwolsche stoverij gemaakt? Deel je foto op instagram en tag ons @from.seed.to.table vinden we leuk om te zien en we delen graag jouw foto. 

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest recepten food bord zodat je dit recept altijd bij de hand hebt.