Recept om zelf een heerlijk zoet Turks dessert Künefe te maken

Recept om zelf een heerlijk zoet Turks dessert Künefe te maken

Dol op baklava? Dan ga je ook zeker genieten van de Turkse zoetigheid künefe (of kanafeh), zoete deegsliertjes met mozzarella en pistache. Dankzij dit eenvoudige recept staat deze zoete lekkernij binnen een half uurtje op tafel!

Ingrediënten Künefe voor 4 personen

  • 250 gram kadayif (verkrijgbaar bij turkse supermarkten)
  • 400 gram mozzarella
  • 125 gram roomboter
  • handvol pistachenoten

Ingrediënten voor de siroop

  • 2,5 glazen suiker
  • 3 glazen water
  • scheutje citroensap

Zo maak je de siroop voor de Künefe

Doe het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat het 20 minuten koken, voeg als laatste een scheutje citroensap toe, laat nog 1 minuut koken. Laat iets afkoelen voordat je de siroop over de Künefe giet.

Zo maak je zelf eenvoudig de Künefe

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Smelt de boter (in de magnetron of in een steelpannetje). Haal met je handen de kadayif (deegsliertjes) goed uit elkaar en doe in een kom.

kunefeh recept kunefeh zelf maken turks dessert baklava kDol op baklava? Dan ga je ook zeker genieten van de Turkse zoetigheid künefe (of kanafeh), zoete deegsliertjes met mozzarella en pistache.

Voeg de gesmolten boter doe aan de kadayif en meng goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met boter en doe een laag van het mengsel in de schaal. Doe hier vervolgens mozzarella op, je kunt stukjes mozzarella van de mozzarella bol af scheuren.

Dek af met nog een laag kadayif en druk goed aan. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot de Künefe goudbruin kleurt. Pel ondertussen de pistachenoten, zorg dat je ook de vliesjes verwijderd, hak de pistachenootjes fijn. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven.

kunefeh recept kunefeh zelf maken turks dessert baklava kDol op baklava? Dan ga je ook zeker genieten van de Turkse zoetigheid künefe (of kanafeh), zoete deegsliertjes met mozzarella en pistache.

Schenk de afgekoelde siroop erover. Strooi als garnering de fijngehakte pistache nootjes overheen. Serveer direct dan is de mozzarella nog heerlijk smeuïg. 

Ga jij dit recept maken? Deel je foto op Instagram en tag ons @from.seed.to.table, vinden we leuk om te zien en wij delen graag je foto!

Bewaar onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord zodat je dit  Künefe recept altijd bij de hand hebt. 

Dol op Turkse recepten? Probeer dan ook deze couscous salade met gegrilde kip, paprika en aubergine.