Recept Japanse crispy tonkatsu, heerlijke gefrituurde varkenskoteletjes. Ultiem Japans comfort food

Recept Japanse crispy tonkatsu, heerlijke gefrituurde varkenskoteletjes. Ultiem Japans comfort food

Japanse tonkatsu (ton betekent varken en katsu betekent kotelet) doet je misschien een beetje denken aan een schnitzel. Niet zo gek want het Japanse gerecht heeft Westerse invloeden. Echter is het een verfijnd gerecht zoals je gewend bent in Japan. Er wordt ook gebruik gemaakt van panko in plaats van paneermeel. Panko zijn Japanse broodkruimels die de tonkatsu heerlijk crispy maken. Serveer de tonkatsu met een salade van dun gesneden witte kool en heerlijke saus. Het ultieme Japanse comfort food en jij kunt het heel eenvoudig zelf maken.

Ingrediënten om zelf Japanse tonkatsu te maken (2 personen)

 • 2 koteletten
 • bloem
 • panko
 • 1 ei
 • halve witte kool
 • olie om in te frituren
katsudon recept zelf japans varkensvlees in een krokant jasje maken katsudon zelf maken japans recept japanse keuken varkensvlees panko fromseedtotable.nl

Ingrediënten voor de tonkatsu saus

 • Half koffiekopje ketchup
 • 2 eetlepels worcestershire saus
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 theelepel Dijon mosterd
 • een puntje knoflookpoeder

Het bereiden van de katsudon, de katsudon saus en de kool

Snijd de witte kool heel fijn. Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te mengen. Je kunt de saus afdekken en in de koelkast bewaren, serveer wel dezelfde dag.

Zorg dat de koteletten goed plat zijn, je kunt deze tussen keukenpapier plat slaan. Bestrooi de koteletten met peper en zout. Haal de koteletten door een laagje bloem. Kluts een ei los en haal de koteletten door het eimengsel. Vervolgens haal je de koteletten door de panko. Druk hierbij de koteletten goed aan zodat de panko goed blijft kleven en de gehele koteletten bedekt. 

katsudon recept zelf japans varkensvlees in een krokant jasje maken katsudon zelf maken japans recept japanse keuken varkensvlees panko fromseedtotable.nl

Je kunt de koteletten bedekt met panko in de pan bakken maar nog lekkerder is het om deze te frituren in een pan met olie op het vuur, of een elektrische frituurpan (180 graden). In 4 tot 5 minuten zijn de koteletten mooi krokant goud gekleurd. 

Serveer de katsudon naast een bedje van fijngesneden kool, drip de saus over de kool en over of naast de katsudon. Tip: serveer de kool en katsudon met rijst (katsudon).

Dol op de Aziatische keuken? Wij hebben de 5 leukste Aziatische kookboeken voor je op een rijtje gezet.

Ga jij de tonkatsu maken? Deel een foto van jouw Japanse tonkatsu op Instagram en tag ons @from.seed.to.table wij reposten hem graag (we vinden het leuk om te zien wat jij gekookt hebt).

Pin onderstaande afbeelding op jouw eigen Pinterest bord als je dit tonkatsu recept zelf later nog eens wilt maken.

Recept Japanse crispy tonkatsu, heerlijke gefrituurde varkenskoteletjes. Ultiem Japans comfort food fromseedtotable.nl japanse keuken japanse recepten japans koken japanse schnitzel