Ondanks dat we zelf een Big Green Egg hebben en er een extra rooster verkrijgbaar is als accessoire waarop je gemakkelijk saté kunt roosteren gaat onze voorkeur uit naar een authentieke saté BBQ. Zo een die je ook in Indonesië ziet als je op straat gaat eten.
De voordelen van een authentieke Indonesische saté BBQ
- De houten satéstokjes verbranden niet omdat deze voldoende uitsteken en dus niet boven de kolen rusten
- Je hebt hierdoor voldoende ruimte om de stokjes veilig om te kunnen draaien zonder dat het te heet is voor je handen (en zonder dat je het risico loopt om je handen te verbranden)
- Je verbruikt minder kolen, slechts de kolen die je echt nodig hebt om het vlees te garen
- Doordat je zuiniger doet met je kolen zijn de kolen ook sneller warm
- Je bent weer even helemaal in vakantiesferen als je zelf deze Indonesische BBQ gebruikt
- De BBQ is makkelijk schoon te maken en bevat slechts 2 spijlen waarop het vlees rust
Meer over een indonesische BBQ lees je hier.
Kookboekentip: Het ultieme ABC van de lekkerste saté
Inspiratie voor overheerlijke saté nodig? Dan is het boek Indostok van Vanja van der Leeden (schrijfster van het bekende kookboek Indorock) een echte aanrader. Het ultieme ABC van de lekkerste saté. Meer over het boek Indostok.
Kan je niet wachten om zelf te gaan grillen op de authentieke Indonesische manier? Bekijk de Indonesische saté BBQ hier.