Als je ooit in Thailand of Laos bent geweest heb je ongetwijfeld de smaakvolle Tom Kha Kai soep gegeten. De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip-galanga soep. Deze soep is dan ook heerlijk om zelfs in de zomer te eten. Een goed gevulde Aziatische soep met laos, kaffir limoenblaadjes, citroengras en kokosmelk die binnen een handomdraai op tafel staat.

Ingrediƫnten Tom Kha Kai

Dit heb je nodig

Zo maak je Thaise kokossoep

Breng de kippenbouillon met het zout aan de kook in een grote pan. Doe de sjalot, laos, kaffir limoenblaadjes en de citroengras in een vijzel en stamp deze. Voeg het mengsel uit de vijzel toe aan de pan met kippenbouillon en kook 1-2  minuten. Voeg de stukjes kip toe en kook deze in ongeveer 4 minuten gaar. Roer de vissaus, suiker, kokosmelk het en limoensap door de soep heen. Laat de soep 2 minuten koken. Voeg vervolgens de pepertjes toe. Serveer de soep in een kom, garneer eventueel met wat gesneden rawit pepers. Kor hai mue nee pen mue arhan tee aroi na! Oftewel: eet smakelijk!

Tip: wil je echt iets bijzonders op tafel zetten? Serveer de kokossoep dan in een jonge kokosnoot. Verwijder het kapje aan de bovenkant van de kokosnoot en laat deze uitlekken. Het kapje van de kokosnoot kun je als deksel gebruiken.

Kook je graag Aziatisch? Bekijk de 5 beste Aziatische kookboeken.

Authentiek Tom Kha Kai recept

Kun je Thom Kha Kai soep bewaren?

Wanneer je nog wat soep over hebt kun je deze bewaren in de koelkast en de volgende dag nog eten als lunch. Wil je de soep langer bewaren? Geen probleem, alle ingrediƫnten die je gebruikt hebt om de soep te maken zijn vers. Je kunt de soep eenvoudig invriezen en nog een tijd bewaren.