Met de Nederlandse zomers van tegenwoordig waarbij de temperatuur op kan lopen tot boven de 30 graden is een ijsje een welkome koele versnapering. We zetten onze persoonlijke favoriete ijssalons voor je op een rijtje. 

Ijssalon Toetie Froetie, Grote Markt Breda

Al zo lang ik me kan herinneren zit ijssalon Toetie Froetie op de Grote Markt in Breda. En dat kan kloppen want de ijssalon zit er al meer dan 30 jaar, eerst in het midden van de straat en tegenwoordig op het hoekje (wat ook een fijne plek is om mensen te kijken terwijl je geniet op het terras van Toetie Froetie). De openingstijden zijn afhankelijk van het weer. Op een doordeweekse zomerse avond kun je tot 22.00 uur een ijsje eten. Zoals in iedere ijssalon wisselen de smaken. En wat ik het allerfijnste vind, je kunt zelfs een halve liter of literbak ijs meenemen voor thuis!

Ijssalon Frezzo op het Van Coothplein Breda

Nog al zo’n fijne plek om mensen te kijken, het Van Coothplein. Kies uit een van de heerlijke smaken Italiaans ijs van Frezzo en plof neer op het terras. Ze hebben een groot terras aan beide zijden van de ijssalon waardoor er altijd wel een plekje is om te zitten. Ook hier wisselen de smaken en is er voor ieder wat wils.

Ijssalon Scoops, Veemarktstraat Breda

Hier kunt je genieten van alle soorten ijs: frozen yoghurt, schepijs en softijs. We zijn zelf groot fan van de frozen yoghurt. Ook deze hebben ze in verschillende heerlijk zomerse smaken. Bonus: ze verkopen ook kleurrijke macarons en heerlijke fudge.

Ijssalon Bon Appetit, Vlassak Breda

Als je niet kunt kiezen welke smaak ijs je wilt dan moet je niet naar ijssalon Bon Appetit gaan. De keuze is reuze, laat je verrassen door de unieke smaken en heerlijk ijs. De ijssalon komt oorspronkelijk uit Rijsbergen en is daar al uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland. Wat een geluk dat je het heerlijke ijs nu ook in Breda kunt eten. Wil je meerdere smaken proeven? Ga dan ‘ijs tapassen’, je krijgt dan een tafel vol verschillende soorten ijs, kleine toetjes en fruit. 

Ijssalon Leopolds Ijs, Valdijk Prinsenbeek

Oke deze ijssalon bevindt zich niet in Breda maar op ons eigen dorp De Beek, oftewel Prinsenbeek. De bakkerij naast de ijssalon was al onze favoriet voor worstenbroodjes maar sinds de ijssalon geopend is komen we er zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een smakelijk bezoek brengen. Onze favoriet? De ijshoorns met chocolade en sprinkels! Verwacht unieke smaken zoals zure matten ijs en pornstar martini ijs. Het assortiment wisselt en er is voor ieder wat wils.

Ijssalon Leopolds Ijs, Valdijk Prinsenbeek