Hotspot in Breda, authentiek Spaans tapas restaurant El Quinto Pino

Als je echt lekkere authentieke Spaanse tapas en andere gerechten wilt eten dan zal El Quinto Pino in Breda zeker in de smaak vallen. Een klein stukje Spanje in Breda De naam El Quinto Pino betekent in het Spaans: ‘ver weg’. Want ondanks dat de Spaanse eigenaren van het restaurant qua kilometers ver weg zijn. […]
Authentiek Tom Kha Kai recept met citroengras, verse Thaise kokossoep met kip

Als je ooit in Thailand of Laos bent geweest heb je ongetwijfeld de smaakvolle Tom Kha Kai soep gegeten. De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip-galanga soep. Deze soep is dan ook heerlijk om zelfs in de zomer te eten. Een goed gevulde Aziatische soep met laos, kaffir limoenblaadjes, citroengras en kokosmelk die […]
Indonesische saté speklap (saté lemak) en saté rund (saté daging)

Saté ayam (kipsaté) is toch wel de meest bekende saté. Saté betekent letterlijk twee of drie stukjes vlees op een spies. Het is oorspronkelijk een Maleisisch/Indonesisch gerecht. Maar natuurlijk is saté ook met ander vlees (of vis of groenten) te bereiden. Laat je verrassen door sate spek en sate rund. Voor de variant met spek […]
De voordelen van een Indonesische saté BBQ kopen

Ondanks dat we zelf een Big Green Egg hebben en er een extra rooster verkrijgbaar is als accessoire waarop je gemakkelijk saté kunt roosteren gaat onze voorkeur uit naar een authentieke saté BBQ. Zo een die je ook in Indonesië ziet als je op straat gaat eten. De voordelen van een authentieke Indonesische saté BBQ […]
Smash burger (cheeseburger) recept voor de Big Green Egg (BGE) plet de burger tijdens het bakken

Je vraagt je misschien af: ‘Wat is een smash burger eigenlijk?’ Of misschien heb je al eens een smash burger gegeten en wil je niets anders meer. De smash burger dankt zijn naam aan de manier waarop deze bereid wordt. Een balletje gehakt wordt met een spatel geplet op een platte grill. Hierdoor gaart de […]
Hotspots en must eats in Breda: De leukste ijssalons van Breda (en Prinsenbeek). Hier eet je het lekkerste ijs

Met de Nederlandse zomers van tegenwoordig waarbij de temperatuur op kan lopen tot boven de 30 graden is een ijsje een welkome koele versnapering. We zetten onze persoonlijke favoriete ijssalons voor je op een rijtje. Ijssalon Toetie Froetie, Grote Markt Breda Al zo lang ik me kan herinneren zit ijssalon Toetie Froetie op de Grote […]
Recept voor verse zelfgemaakte aspergesoep

Recept om zelf binnen 35 minuten een heerlijke verse aspergesoep op tafel te zetten. Want het witte goud is ook heerlijk om asperges van te maken. Officieel loopt het aspergeseizoen van 18 april tot en met 24 juni. (Eigenlijk zouden er langer asperges beschikbaar kunnen zijn maar om de aspergeplant weer voldoende op kracht te […]
10 redenen om vandaag nog te beginnen met een moestuin. Dit is waarom moestuinieren jouw nieuwe favoriete hobby gaat worden.

Op zoek naar een nieuwe manier om je vrije tijd in te vullen? Een hobby die fijn is om te doen en je ook nog eens iets heerlijks oplevert? Dan is het beginnen van je eigen groente tuin(tje) een leuk idee. Je kan het direct groots aanpakken maar dat hoeft niet, je kunt namelijk ook […]
Recept voor inktvis zwarte pasta met langoustines, venkel en prei in een romige saus. Linguine nero di seppia langoustines van de Big Green Egg.

Voor deze heerlijke pasta hebben we kant en klare zwarte linguine pasta gebruikt, de officiële benaming hiervoor is linguine nero di seppia. Zijn naam dankt hij aan seppia wat de benaming is voor de zwart bruine inkt die gewonnen wordt uit inktvissen. De pasta heeft doordat deze bewerkt is met inktvisinkt een mooie diepzwarte kleur […]
Spaanse seafood Paella recept met garnalen, mosselen, venusschelpen en langoustines. Paella maken op de Big green Egg

Paella is een heerlijk spaans rijstgerecht wat oorspronkelijk uit Valencia komt. Paella wordt door heel Spanje gegeten en iedere streek heeft zo zijn eigen recept met bijbehorende ingrediënten. Het recept voor deze paella bevat seafood, zeevruchten. Maar er zijn ook regio’s waar men de paella volgens regionaal recept bereid met kippenbouten, konijnenvlees of zelfs met […]